Copyright 2018 - Col·legi FEM La Merced de Barcelona.

2018cloenda CLOENDA DE LA BML A LA PEDRERA

Dimecres 11 d'abril es va celebrar l'acte de cloenda de la BML a La Pedrera. La nostra escola va ser convidada per explicar com hem fet de la BML el nostre Aprenentatge- Servei.

Tots els nostres esforços, junts amb la resta de participants i patrocinadors aconsegueixen fer una molt bona feina  de solidaritat. I com diu el lema:  LA SOLIDARITAT ÉS EL CAMÍ

2018iodo SEARCHING FOR STARCH!

Starch is a natural polymer ploduced by plants as energy storage. When iodine solution is mixed with starch it turns from brown to dark blue.
The students of 3r ESO have been testing some products, rice, flour, cereals...searching for starch!!!!

 

2018fundalicia

UN DIA A LA FUNDACIÓ ALÍCIA. 2n ESO

Els alumnes de 2n de l'ESO van gaudir d'un dia a la FUNDACIÓ ALÍCIA. Aquí teniu els seus comentaris: 

" Vam cuinar, experimentar amb fogons i menjar!. El meu grup va cuinar el "frit Mallorquí" i ens va quedar genial!. Segurament demà cuinaré el que vam cuinar ahir!"

"Ens van explicar coses sobre les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries i a cuinar plats com truita sense ou, flam sense llet, pa de pessic sense gluten, estava tot deliciós!, m'ha agradat molt l'experiència!"

"El lloc on vam esmorzar i dinar era un prat molt gran i estava molt bé per jugar!. Va ser molt divertit aprendre a cuinar!"

"En general em va agradar molt, perque és una excursió molt diferent i divertida!"

Llegeix més...

2018puertoEL PORT DE BARCELONA

Els alumnes de 3r d' ESO han aprofundit en el seu coneixement sobre el port de Barcelona. A través de dos interessants tallers dinamitzats pels educadors del Museu Marítim, han aprés quines són les característiques físico-químiques de les aïgues que ens envolten. Transparència, temperatura, color, densitat, saturació d' oxigen...han estat algunes de les variables avaluades . També han gaudit d' un interessant passeig en llagut per a veure de ben a prop el dinamisme del nostre port. Els vaixells de transport de contenidors els han impressionat molt! Una visita molt interessant per descobrir la ciutat des de l' aigua!

2018BML3 UNA CAMINATA SOLIDARIA: BML

Diumenge 25 de febrer un grup d' alumnes i professors de la nostra escola vam participar a la Barcelona Magic Line, la caminada solidària de Sant Joan de Déu.L' acció forma part del Projecte d' Aprenentatge- Servei d' aquest curs. Aquesta era la tercera ocasió en què ho féiem, i un cop més la jornada va ser tot un èxit!

Un grup de professores i ex-alumnes de l' escola van fer la caminada de 15 km. Van fer un bon paper com a representants nostres i s' ho van passar d' allò més bé!
Uns quants d' alumnes de 3r d' ESO van estar al punt de control del Tibidabo. Allà van muntar les carpes, van repartir torrons als caminants, els van posar el segell al mapa i els van donar molts ànims.

Llegeix més...

2018barcino FEM+. DESCUBRIENDO BARCINO

Los alumnos de 1r y 2n de la ESO han preparado una ruta por la BARCINO de los romanos buscando todos los restos que hay en el centro de nuestra ciudad.

Termas, domus, cementerios, templos, murallas... todo ello dentro de nuestro proyecto "SOM ROMANS?". LLevamos todo un trimestre trabajando por grupos y buscando nuestra solución a la pregunta. Esta semana son nuestras presentaciones y respuesta después de investigar y trabajar

 

2018 guerra QUI ÉS QUI?

Després d'estudiar els blocs i les causes que van originar la Primera Guerra Mundial, els alumnes de 4t d’ESO es van endinsar en les particularitats del conflicte: qui va inventar els raigs X portàtils, qui va ser Roland Garros, o va ser cert que Kurtz va inventar "la salsitxa vegana”? .
Han descobert qui va ser qui ... homes i dones que van participar i que de vegades el seu nom solament .
Han esbrinat el que van aportar (amb gran sorpresa per part d'alguns): va sorgir el primer avió no tripulat o la làmpada solar o el valor, la por, la solidaritat de les persones durant el conflicte.

2018laboratorio EXPERIMENTAL LAB 2

Catalysts are the heroes of the chemical reactions. They speed up chemical reactions and can be recovered unchanged!
Today we have discovered that transition metal compounds and peroxidase enzymes- found in many living things- can catalyze the decomposition of hydrogen peroxide.

f t g m

Intranet FEM La Merced Barcelona