Copyright 2018 - Col·legi FEM La Merced de Barcelona.

2018cosmocaixa INVESTIGA COM ES FAN ELS MEDICAMENTS
 Síntesi química per al Parkinson
 En aquest taller hem descobert les diferents fases de la síntesi de fàrmacs i hem reproduït part de l'experimentació que es porta   a terme en un laboratori del Parc Científic de Barcelona per sintetitzar nous medicaments per al tractament del Parkinson. La   pràctica específica que que hem fet ha consistit a fer una reacció química, aïllar el producte obtingut i caracteritzar-lo per   cromatografia.

 Hem treballat en equip en un laboratori real. Tota una experiència!

Llegeix més...

2018moleculaLA GEOMETRIA DE LES MOLÈCULES

Avui hem treballat la geometria d' algunes molècules. L'aigua, el diòxid de carboni, el nitrogen...Fent models tridimensionals amb plastilina, hem vist com els models de Lewis prenien forma!

2018advientoUNA CAMPANYA SOLIDÀRIA

Els alumnes de 3r ESO han estat dos díes venent uns calendaris molt especials. Serviran per a donar el tret de sortida a les activitats solidàries del nostre projecre Aprenentatge- Servei. Ajudarem a l' hospital Sant Joan de Déu e  la seva obra social. Participarem un any més a la BML i aprendrem a ser més solidaris! Gràcies a tots!!!

2018agbar

 DESCUBRINT EL CAMÍ DE L'AIGUA

El passat dia 31 d' octubre, els alumnes de 3r d' ESO vam visitar les instal.lacions de Cornellà de l' empresa Agbar. Allà, porten des de principis del segle XX abastint d' aigua les llars de Barcelona i la seva àrea metropolitana  Hem vist el museu, on a través de màquines simples i compostes, hem entès la complexitat d' extreure l' aigua. Ha estat molt interessant seguir el camí de l' aigua, d' aquesta aigua tant valuosa!

2018pop POP ART A 3r DE L'ESO

 Els lumnes de 3r de l'ESO a la classe de plàstica han construït un mapa mental de Pop Art. Han quedat molt xulos.

2018 ue  QUÈ EN SABEM I QUÈ EN PENSEM DE LA UNIÓ EUROPEA

La Unió Europea: Què és i què fa? Per contestar a aquestes i altres preguntes, el 16 d'octubre ens va visitar Manel Laporta, membre de la Comissió General d'Educació i Cultura de la Unió Europea.

Va impartir dues conferències, una dirigida als alumnes de 3r i 4t de l'ESO i l'altra als alumnes de 1r i 2n BTX sobre els orígens, el funcionament dels òrgans de govern i l'actualitat de la U.E. El contingut de les xerrades es va adaptar al nivell, als coneixements i a les inquietuds dels alumnes. Va parlar dels avantatges i desavantatges de pertànyer i de les possibilitats que se li poden obrir als estudiants amb els programes educatius europeus.

Llegeix més...

2018experimentalEXPERIMENTAL LAB

Today we have worked with densities. We can find out the volume of regular figures easily. With the help of graduated cylinders we can also calculate volumes of more complex objects. Scales will give us the mass of our objects, and finally, a characteristic property of materials will be uncovered!

2018jalpiUN DIA DE AVENTURA Y CONVIVENCIA

Los alumnos de la ESO y Bachillerato hemos ido a pasar un día de convivencia y aventura, el lugar elegido ha sido JALPIAVENTURA en Arenys de Munt. De árbol en árbol, de nivel en nivel: verde, rojo, azul, negro... han ido superando uno a uno y lo han pasado muy bien. 

La mañana ha acabado comiendo todos juntos en el parque y disfrutando del día. 

Esperemos poder repetirlo más veces.

f t g m

Intranet FEM La Merced Barcelona