Copyright 2018 - Col·legi FEM La Merced de Barcelona.

Pregàries Curs 2010/11

Enguany dedicarem les nostres pregàries del matí sobre els objectius del Mil·leni que han estat elaborats per persones de diferents països i que volen lluitar per combatre la manca d’educació, la fam, la pobresa, la sida, la desigualtat entre els pobles...

Per treballar aquests objectius ho farem de dues maneres diferents:

  • Els alumnes d’Infantil i Primària treballaran cada mes un objectiu, mitjançant l’elaboració d’una “mandala” i fent petites reflexions i pregàries cada matí sobre el tema proposat.

Octubre - Els valors de l'Educació 

Novembre - El Papa Benet XVI i la Sagrada Família

Desembre - Els valors de  la Igualtat

Gener - Els valors de  la Pau

Febrer - La lluita contra la Pobresa

Març - La lluita contra les Malalties

Abril - La lluita contra la Mortalitat Infantil

Maig - Garantir la Sostenibilitat del Medi Ambient

Juny - Fomentar el Desenvolupament Mundial

  • Per als grans d'ESO i Batxillerat hem pensat buscar textos adients a l’objectiu que es vol fer referència cada mes, i amb els tutors reflexionar i treballar  amb una major implicació dels nois.

Octubre - ASSOLIR L'EDUCACIÓ PRIMÀRIA UNIVERSAL

Divendres, 08 - 121 milions d’infants continuen sense escolaritzar al món. En els països més pobres 1 de cada 5 no va a l’escola. A l’Àfrica subsahariana el 40% d’infants no estan escolaritzat.

Divendres, 15 - Cada any d’educació de la mare redueix la taxa de mortalitat dels menors de 5 anys entre un 5 i un 10%. 2 de cada 3 analfabets del món són dones.

Divendres, 22 - L’educació és desenvolupament.Crea oportunitats per a les persones, ajuda a reduir la pobresa i les malalties, i fa que les persones puguin viure amb plenitud i dignitat.

Divendres, 29 - Prop de 1.000 milions de persones han arribat al segle XXI sense saber llegir un llibre o escriure el seu nom.

Novembre (1) - BENET XVI, LA SAGRADA FAMÍLIA I GAUDÍ

Divendres, 05 - El Papa Benet XVI visita Barcelona per la consagració de la Sagrada Família com a basílica per a les comunitats cristianes del nostre país.

Novembre (2) - PER UNA BONA SALUT MATERNA

Divendres, 12 - Tan sols el 58% de les dones en els països en desenvolupament pareixen amb l’ajut d’una llevadora o un metge, i només el 40% ho fa en un hospital o centre de salut.

Divendres, 19 - L’objectiu i la fita a assolir per al 2015 és reduir la taxa de mortalitat materna. Per exemple, a l'Àfrica subsahariana1 de cada 16 dones corre el risc de morir per a causa de la maternitat

Divendres, 26 - Cada any 1.000.000 d'infants queden orfes de mare. Aquestes morts podrien evitar-se amb bons serveis sanitaris i una bona nutrició materna.

Desembre - PROMOURE LA IGUALTAT

Divendres, 03 - La igualtat de gènere és més que un objectiu, és una condició prèvia per poder assolir altres fites. La Igualtat en l'educació de les noies és la eina més útil pel desenvolupament.

Divendres, 10 - Les dones ocupen només el 14% dels escons parlamentaris del món. A França, Regne Unit, Japó, EUA o Itàlia (països desenvolupats) ni tan sols arriben al 20%.

Divendres, 17 - La fita a assolir per al 2015 és eliminar les desigualtats de gènere en l’educació primària i secundària en tots els països del món.

Gener - PROMOURE LA PAU

Divendres, 14 - Martin Luther King (1929-68), premi Nobel de la Pau, va ser un dels principals líders del moviment per la defensa dels drets fonamentals i la resistència no violenta.

Divendres, 21 - Hélder Câmara (1909-99). Nosaltres, els cristians, estem depart de la no-violència, que és creure, més que en la força de les guerres, morts i odi, en la força de la veritat, la justícia i l’amor.

Divendres, 30 - Mahatma Ghandi (1869-1948). El 30 de gener de 1948, mentre es dirigia a la seva habitual oració de la tarda, va ser assassinat pel membre d'un grup extremista. Per la seva importància en el camí cap a altre món possible, aquesta data fou elegida per Nacions Unides per commemorar el Dia Mundial de la Pau.

Febrer - LLUITAR CONTA LA POBRESA

Divendres, 04 - La pobresa es concebre com la situació que afecta a les persones que els hi manca el més necessari pel manteniment de les seves vides, es a dir, que no poden satisfer les seves necessitats bàsiques.

Divendres, 11 - Pensa sobre aquestes dades del món actual: 1.200 milions de persones viuen amb menys d’un euro diari, i 54 països del món són més pobres avui que en el any 1990.

Divendres, 18 - Amb l’actual ritme de creixement, ni el sud d’Àsia ni l’Àfrica subsahariana assoliran l’objectiu d’eradicar la pobresa fins el segle XXIII.

Divendres, 25 - Avui, 925 milions de persones pateixen fam, més que l’any 2000. Com és possible? Per què alguns governs han complert o estan treballant en les seves promeses, però altres no. 

Març (1) - LLUITAR CONTRA LES MALALTIES

Divendres, 04 - 42 milions de persones tenen SIDA. D'aquests, 39 milions viuen en els països pobres i el 70% a l'Àfrica subsahariana, on l'esperança de vida és de 47 anys i sense la SIDA seria de 62 anys.

Divendres, 18 - Fites a assolir al 2015: haver aturat i començar a reduir la propagació de la SIDA, la incidència de la malària i altres malalties principals.

Març (2) - EL NOSTE PROJECTE A INHAMIZUA

Divendres, 25 - Aquest estiu un equip de Treball amb components de la nostra Escola anirà a l’orfenat “Lar Nossa Senhora da Paz” per ajudar a la instal·lació d'aigua corrent i renovació de mobiliari.

Abril - LLUITAR CONTRA LA MORTALITAT INFANTIL

Divendres, 01 - 11 Milions d’infants moren avanç de fer els 5 anys. Un 1% són dels països rics i el 42% vivien a l’Àfrica Subsahariana.

Divendres, 29 - Objectius inmediats: reduir la taxa de mortalitat dels menors de 5 anys, reduir la incidència de la malària i realitzar polítiques que permetrien evitar dos de cada tres infants morts.

Maig - GARANTIR LA SOSTENIBILITAT DEL MEDI AMBIENT

Divendres, 06 - El 20% de la població dels països rics consumeixen el 86% dels recursos mundials, produeix el 95% dels residus tòxics i el 65% de les emissions que provoquen el canvi climàtic.

Juny - FOMENTAR EL DESENVOLUPAMENT MUNDIAL

Divendres, 03 - Els països donants mai han estat tan rics, però l’ajut és menor que fa 40 anys: Només 5 països donen el 0,7% o més.

f t g m

Intranet FEM La Merced Barcelona