Copyright 2018 - Col·legi FEM La Merced de Barcelona.

2018noruega ENS VISITA UNA ESCOLA DE NORUEGA

El dia 24, un grup de tretze estudiants i dues professores d'una escola de Noruega, la Haugetun Folkehøyskole, ens van visitar. L'objectiu era, aprofitant el seu viatge de fi de curs, conèixer de primera mà el nostre sistema educatiu i, de passada, compartir experiències amb els nostres alumnes. Després d'un tomb per l'escola, unes alumnes els han ofert una presentació sobre la nostra ciutat i, per la seva part, una professora i una estudiant ens han parlat del seu país. Encara que, per edat, els seus interlocutors naturals eren primer i segon de batxillerat, han mostrat interès per totes les seccions de l'escola.

Llegeix més...

2018guerra "ELS SECRETS QUE AMAGA LA HISTÒRIA"

Durant el Seminari d'Història del Món Contemporani els alumnes de 1r de batxillerat han explicat que hi va haver darrere d'alguns fets ocorreguts durant la segona guerra mundial i han debatut el per què no s'ofereix tota la informació sobre successos que van marcar el món. Van resultar molt interessants les seves investigacions i les seves conclusions

2018disolucin CONCENTRACIONS I DISSOLUCIONS

Els alumnes de Química de 2n de Batxillerat han trobat la concentració d' àcid clorhídric en un producte d' ús quotidià; el salfumant.
Han utilitzat la tècnica de la volumetria i el seu fonament químic ha estat la neutralització. Aquesta tècnica ens permet trobar la concentració de dissolucions d'àcids o bases. La bureta i el matràs Erlenmeyer han estat els estris protagonistes d' avui!

2018cristalizain ELS CRISTALLS BLAUS

Els alumnes de Química de 1r de Batxillerat han obtingut cristalls de sulfat de coure (II). La cristal.lització ha estat possible gràcies a que la setmana passada van preparar dissolucions saturades d'aquesta sal. Els cristalls blaus han estat una sorpresa uns dies més tard!

2018disolucionsDISSOLUCIONS I CONCENTRACIONS

Els alumnes de Química de 1r de Batxillerat estan treballant el tema de les dissolucions. Han preparat dissolucions de diverses concentracions. Ja dominen la tècnica d' enrasar i saben utilizar l' utillatge necessari. Avui els matrassos aforats i les pipetes han estat els protagonistes!

2018seat Què hi ha darrere d’un SEAT?....

A la visita que van realitzar el dia 30 d’octubre a l’empresa SEAT de Martorell,  els nostres alumnes de 1r BTX van conèixer el procés que es segueix per fabricar un cotxe modern i competitiu.

Els ha sorprès la investigació que duen a terme i la implantació de la nova tecnologia 4.0 per realitzar els nous models, tot respectant el medi ambient i apostant per la utilització de les noves energies (55.000 plaques solars).

Llegeix més...

2017comiat

COMIAT DELS ALUMNES DE BATXILLERAT

Divendres dia 19 de maig vam celebrar la cerimònia de comiat dels alumnes de segon de batxillerat. Després de celebrar una eucaristia, la directora Núria Ribas i el tutor David Moret van adreçar unes paraules als alumnes, que, després d'anys a la nostra escola, ara tanquen una etapa de la seva vida i en comencen una altra. En acabat, les alumnes Aida Marsal i Claudia Chacon

Llegeix més...

2017salfuman

ELS ÀCIDS I LES BASES

Els alumnes de Química de 2n de Batxillerat han estat treballant el tema dels àcids i de les bases. En aquest context han realitzat la determinació de la concentració d`àcid clorhídric en un salfumant comercial diluit.. La tècnica utilitzada ha estat la volumetria, i l' agent valorant l' hidròxid de sodi.

Llegeix més...

f t g m

Intranet FEM La Merced Barcelona