• Compartim

  • Preparant el jardí

  • FEM+

  • Convivència

  • Al teatre

  • Ens agrada la ciència

  • Ens agrada pintar

  • Racons BEE-BOT

Copyright 2018 - Col·legi FEM La Merced de Barcelona.

2018peace

ELS ALUMNES DE BATXILLERAT AL PEACE BOAT

Barcelona, que és una ciutat compromesa amb el canvi climàtic i aposta per una educació més sensible a les qüestions ambientals, ha organitzat l’acte de l’ONG Peace Boat. En total hi hem participat més de 120 alumnes de Barcelona i rodalies (Viladecans i Ripollet), d’un total de 10 centres educatius.

 


Durant la jornada vam conèixer l’ONG Peace Boat i els diversos projectes que duen a terme al voltant del món i vàrem poder escoltar breument a Enrique Segura, del WWF d’Espanya, que ens va contextualitzar el tema del canvi climàtic.

Va ser especialment interessant escoltar les presentacions de cada un dels ambaixadors, que van cridar a l’acció a totes les persones per tal de formar part del canvi necessari. Seguidament, l’alumnat es va repartir en 8 grups i cada un d’ells es va poder reunir amb un ambaixador, per fer-li preguntes, explicar el que estan fent al seu centre, demanar consells o opinions. Va ser una estona molt animada i dinàmica, en el que va faltar fins i tot temps per poder acabar de parlar i conèixer als joves que ens visitaven.

Ens va fer molta il·lusió poder assistir a l’acte. Ens ha semblat molt interessant poder compartir i parlar amb els 8 ambaixadors i conèixer de prop les conseqüències directes del canvi climàtic. Ens ha fet reflexionar. Ara és el moment doncs de seguir investigant per aquests camí i fer arribar a l'escola el que es va parlar. Què passa a la nostra ciutat? Què hi podem fer? Quines conseqüències podem patir? Com podem mitigar-les? Com ens hi podem adaptar?

Per últim, i per tancar l’acte, la directora d’Estratègia i Cultura de sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona i cap del programa Escoles + Sostenibles, Teresa Franquesa, així com el Conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat, en Josep Rull, van intervenir per parlar sobre les polítiques i accions que estan duent a terme els governs municipal i autonòmic per fer front al canvi climàtic.

La jornada va ser molt profitosa i seguirem motivats per seguir assistint i promovent el coneixement d’aquestes actuacions!

f t g m